känslan styr dig framåt
Man kan rida på så otroligt många sätt och att veta skillnaden mellan rätt och fel kan vara ganska suddig i vissa fall. Ridningen kan också skilja på vilken ryttare man pratar om, vilken inriktning du satsar på och framförallt vilken typ av häst du rider. Det som jag tycker är avgörande i ridningen är känslan, för jag anser att det är den som styr dig dit du vill. Man kan rida på många sätt som sagt och det är egentligen bara den som sitter på som kan avgöra ifall det är rätt eller fel, men om man inte rider med någon slags känsla tycker jag att det blir fel hur man än rider. 
 
Du sitter på ett djur som har både känslor och en helt egen vilja. Om den skulle vägra att samarbeta tar den övertaget på en sekund. Skillnaden på ett bra eller dåligt pass kan vara väldigt finslipad och ögonen kan lura om du står från marken och kolla. En ryttare få ofta höra om hur lätt det ser ut samt att de som kollar inte kan förstå hur du som sitter där uppe kan ha ett flås när det är hästen som mestadels jobbar (enligt dem). 
 
Som ryttare behöver du ha fullt fokus samt kontroll. Du ska rida med en känsla som gör att du känner varje muskel på din häst (eller det ska kännas så iaf). Detta har Calltino verkligen lärt mig för han ger mig ingenting gratis. Om jag börja blir trött och råka lätta lite på tygeln t.ex. så försöker han direkt att ändra på det jag vill. Om jag istället ligger ett steg före och utesluter allt runt omkring och bara ha fokus på just han och mig. Hjälper han framåt i varje steg han tar och vägleder han med min känsla så styr han oss framåt. 
 
Det är mycket mer teknik än vad vissa tror och det är de som i längden avgör ifall du har gjort rätt eller fel i ditt arbete. 
 
Godnatt på er
Hej kära ni! 
Efter en lång natt med bara 3 timmars sömn gick jag upp vid sju för att jobba. Jobbpasset fick otroligt fort och jag var pigg och glad hela tiden. Även om 3 timmar kanske va lite lite så behöver inte jag speciellt mycket sömn. Jag slutade vid tre och då var det att åka direkt till min morbror för lite kalas. Blev bjuden på god mat och hade det så trevligt så. Vi var hemma strax efter sju och då åkte jag till Calltino för att spendera lite tid med honom. 

Idag stod longering på schemat och det var nog tur det för shit vad pigg och busig han va. Dock busig på ett bra sätt, en massa glädjefnatt och det gjorde mig bara glad. När jag kom hem blev det att se en film och nu ligger jag i sängen. Trodde jag skulle vara mycket tröttare än vad jag är men det ska bli skönt att få sova snart. 
Hoppas att ni har haft en bra lördag!! Puss på er. 


Fullspäckad dag
Hej kära läsare! :)
Idag vid 10 var det bestämt att vi skulle städa i stallet så klockan var ställd på nio. Det blev verkligen skillnad och nu längtar man nästan lite till att ta in hästarna för att det blev så fint. När vi var klara åt vi lite samt fikade. Sedan skynda jag mig in till Kalmar för att köpa nya chaps. Hööks har ju rabatt på skor och chaps och har även haft det ett tag nu. Jag hittade redan för en vecka sedan ett par som jag verkligen ville ha men jag var helt säker på att de var slut eftersom jag inte har hunnit in till Kalmar innan. När jag kom in på hööks finns det några få kvar och jag hade sån tur att de passade mig. Jag köpte faktiskt 2 stycken eftersom jag var så nöjd med dem och jag hittar sällan ett par som sitter som en smäck. Jag har dessutom gått ner två storlekar så nog har jag gått ner runt benen som resten av kroppen.  

Nu sitter jag och kolla på fotboll med Sofia. Äntligen får jag träffa den bruden igen, som jag har saknat henne! Senare ikväll blir det att umgås med familjen. 
 
Tänkte jag skulle visa mina ursnygga chaps, jag bara älskar dem!