3 hästar ridna
Ikväll blir det att se Melodifestevalen med familjen. Annars är jag helt mör i kroppen efter mina 3 ridpass. 3 helt olika hästar med 3 helt olika sätt att lägga upp ridpassen på. Men det är hur kul som helst och jag älskar att hålla på med det! Tänkte att jag skulle skriva lite om passen. 
 
Cassis: Idag blev det hoppning och vilken bra övning vi körde. Syftet var verkligen inte att hoppa högt utan att ha kontroll över hästen och ritten. Det är väldigt många som glömmer det och bara tänker på höjden och att man ska hoppa högt. Sen kan ritten genom banan se hemsk ut. Vi hade iaf en jätte bra banan som innehöll cavaletti och sedan en raksträcka med hinder. Hade nog 18 bommar ute så det var en hel del att tänka på. Tillslut blev jag hur nöjd som helst. 
 
Compass: Här var syftet att springa av sig lite. Det blev en skogrunda på 1,5 timme. Väldigt mycket galopp och racea lite i skogen. Så himla härligt och han verkade njuta av det också. Han blev så himla fin i slutet, både traven och galoppen satt så fint! Riktigt rolig och härlig att rida, så även där var jag väldigt nöjd. Fick med mig en svettig och trött häst från skogen. 
 
Calltino: Med Calltino skulle jag rida ett längre pass på banan då han behöver få lite bättre kondis. Innan det så skulle jag gå en liten sträcka på vägen. Men det tyckte inte han för det är ju väldigt mycket som är läskigt där enligt Calltino. Det gick liksom inte att få fram honom och han blev ca 2 meter hög. Måste tillägga att jag är väldigt envis av mig, men det gick inte. Fick fram han typ två steg sen gick vi på banan. Där höll jag i gång och han blev väldigt fin, även mitt humör blev bättre för jag var inte så pepp efter vår "minikorta" runda på vägen. Han blev iaf jättefin. Jag hade bestämt mig att vi skulle ta en lite runda utanför stallplanen och så skulle det bli (envis som sagt). Därför provade jag att gå åt andra hållet och det gick men däremot ville han inte svänga upp mot stallplanen så då provade jag att ta det från andra hållet, och efter lite om och men så fick jag han dit jag ville. Kunde faktiskt stäcka lite på mig efter det, för han är inte lätt att rubba. Nöjd över min "lilla" kille! 
 
Nu ska jag gosa ner mig framför Melodifestevalen och med en filt. Ha en fin lördagskväll alla fina läsare! 
 
 
Asså hur söt?! 😍Tips på bra övning
Tänkte dela ett tips på en väldigt bra övning som jag kör ofta med Calltino. 
Jag är ju ingen kostnär som ni ser, men jag gjorde mitt bästa. Det är iaf en jättebra övning tycker jag. Man får jobba på volterna och samtidigt jobba på hästens bjudning emot cavalettin, stunds eller vad man nu väljer. Sen får man jobba på ryttarens ledarskap, hästen kanske börja bjuda redan innan man har gjort volten och då får man träna på att det faktiskt är ryttaren som bestämmer. När man har kört 2 gånger kan man byta och köra i andra varvet och sen håller man på så.